KOLCZYKI DLA KAŻDEGO KONTAKT: hematyt96@gmail.com

Temat: Sałatki nie wiem czy w dobrym dziale
ja CI polecam Sałatkę mozzarellę

Składniki:
ser mozzarella w folii, pomidory - 4 duże dojrzałe, pół główki sałaty lodowej, kapary - pół słoika, bazylia z drzewka - kilka gałązek, oliwa z oliwek - 3-4 łyżki stołowe, 3 ząbki czosnku, sól

Jak przyrządzić?
Pomidory kroimy w półplasterki, sałatę lodową rwiemy na kawałki, dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę oraz kapary. Wyciskamy czosnek do sałatki - mieszamy. Kilka gałązek bazylii miksujemy z oliwą z oliwek i solą - polewamy sałatkę. Na końcu możemy porwać kilka gałązek bazylii i przyozdobić nią sałatkę.

Źródło: nedds.pl/index.php?showtopic=91256



Temat: Poproszę o przepisy na sałatki.
Łososiowa sałatka

Składniki

sałata lodowa 6 liści
cebula czerwona 1 szt
ogórki kwaszone 2 szt
jabłko 1 szt
kiełki 1 garść
pieprz marynowany 3 łyżeczki
łosoś wędzony 7 plasterków
pieprz świeży 1 szczypta

sos

oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
zioła prowansalskie 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Liście sałaty porwać na małe kawałki, cebulę i ogórki pokroić na cienkie plastry. Nieobrane jabłko podzielić na ósemki, usunąć gniazda nasienne. Połączyć sałatę, cebulę, ogórki i jabłko dodać kiełki i zielony pieprz. Zrobić sos mieszając jego składniki i polać nim sałatkę, wymieszać. Podawać z plastrami łososia ułożonymi na wierzchu. Całość posypać świeżym pieprzem
Źródło: wkrystynajanda.net/forum/viewtopic.php?t=79032


Temat: Tortilla Rolls
Składniki

Kilka placków tortilla El Tequito
1 sałata lodowa
2 duże filety z kurczaka
1 mały ogórek
1 mała czerwona papryka
dip serowy El Tequito
sól Castello
pieprz Mikado
Przyrządzenie


Sałatę lodową delikatnie podziel na liście , a następnie każdy liść umyj i osusz . Paprykę umyj , przetnij na pół , usuń gniazdo nasienne i pokrój w paski . Ogórek umyj i również pokrój w długie paski . mięso umyj , osusz , oprósz solą Castello oraz pieprzem Mikado i upiecz je na grillu . Kiedy mięso będzie już gotowe , odstaw je na bok , by wystygło . Następnie podgrzej placki Tortilla El Tequito , na każdym połż po 2 liście sałaty , całość posmaruj równomiernie dipem serowym El Tequito . Upieczone uprzednio mięso pokrój w plastry i poukładaj na posmarowanej dipem sałacie . Dołóż kilka pasków ogórka i papryki , po czym zawiń całość w ścisły rulon i przy pomocy noża pokrój otrzymane rolki na mniejsze porcje . Jeśli będzie taka potrzeba przygotowane porcje możesz delikatnie spiąć wykałaczką .

Niektóre z podanych produktów , możemy zastąpić Polskimi . Życzę Smacznego .
Źródło: kucharzz.yoyo.pl/viewtopic.php?t=60


Temat: Sałatka grecka
Sałatka grecka
2 pomidory
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
2 Sosy sałatkowe włoskie
1 sałata lodowa
1 opakowanie sera FETA
3 łyżki oleju
1 ogórek surowy
1 mała cebula
Sałatę dokładnie opłukać pod letnią wodą i porwać na strzępy do dużej miski. Resztę warzyw obrać (pomidory można sparzyć i obrać ze skórki, lecz nie koniecznie) i pokroić w kostkę. Ser Feta również pokroić w niewielką kostkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce.
Sos do sałatki przyrządzić według przepisu na opakowaniu i polać nim sałatkę. Ponownie wymieszać.
Źródło: coricamo.com/forum/viewtopic.php?t=280


Temat: Szybki pomysł.Szybki dobry obiadek
Salatka Green Flo
Składniki;
Sałata lodowa
Pietruszka(korzeń)
Kawałek selera
Ogórek Zielony
Sól
Cukier
Pieprz kolorowy
Oliwa z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Sałate potargać na małe kawalki,ogórek pokroić,seler i pietruszke zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Przyprawić solą i pieprzem i skropic oliwą z oliwek
Źródło: wedzenie.com/viewtopic.php?t=24


Temat: Ploteczki 2010 ;-)
Mysiorka ja zawsze modyfikuję przepisy pod siebie, więc ci takie podam

Sałatka z fetą:
Składniki
200 g ser Feta- kupuje ten co ma najmniej tłuszczu
Sałata lodowa
2-3 szt pomidorów
1-1,5 szt ogórka
1 szt papryki czerwonej
1/2 szt papryki zielonej Albo w ogóle nie daję
1/2 papryki żółtej
1 szt czerwonej cebuli, cebuli czosnkowej, zwykłej...

Tak naprawdę to daję różne warzywa, to co mam pod ręką... ostatnio dawałam też rzodkiewkę.

Umyte warzywa pokroić w paski i plasterki, jedynie co to pomidory kroją w ćwiartki.
Wymieszać, ułożyć w salaterce. Na wierzch daję pomidorki.

Ostatnio zrobiłam sos włoski i polałam.

Sałatka z makaronu ryżowego

Składniki:
pół paczki makaronu ryżowego
3 ogórki konserwowe
1 cebula
1 czerwona papryka
6 jajek gotowanych na twardo
1 puszka kukurydzy
sól, pieprz,
majonez
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu Wszystkie składniki kroimy w kostkę i wsypujemy do naczynia, łącznie z ugotowanym makaronem, doprawiamy do smaku (majonezu według uznania), mieszamy i gotowe.

Jeżeli chodzi o sałatkę z pieczarkami to muszę wziąć przepis od mojej mamy..


U mnie w piekarniku siedzi zapiekanka z przepisu Ani... mam nadzieje że będzie jadalne w moim wydaniu
Źródło: tik-tak.pl/forum_dla_rodzicow/viewtopic.php?t=770


Temat: Ulubione jedzonko,bary,restauracje.
" />McDonalds... brzyyyyydal! Najlepsze jedzenie to takie, które samemu się przyrządzi. Ja mimo tego, że nie jestem wirtuozem patelni to lubię gotować. I tu się wcale na gotowaniu parówek nie kończy Bardzo lubię eksperymentować ze spaghetti. Już nie pamiętam kiedy ostatni raz zrobiłem klasyczny sos boloński, bo zawsze coś przyimprowizuję. Zwykle są to wariacje na temat tego sosu z dodatkiem przeróżnych kombinacji warzyw. Czasem makaron spaghetti zamienię na jakieś świderki albo muszelki czy co tam mam pod ręką.

Oczywiście gdy jakieś danie przyrządzam po raz pierwszy to zwykle ściśle trzymam się przepisu. Później już mniej więcej wiem gdzie mogę trochę poszaleć i dodać tego czy owego. Z czasem ilość modyfikacji powoduje, że robię zupełnie inne danie niż w przepisie.

Ostatnio lubię przyrządzać sobie sałatkę warzywną z peklowanym w soli łososiem. Jest super. Tylko najpierw trzeba przygotować samego peklowanego łososia, co jest bardzo proste, bo sprowadza się do natarcia go solą, pieprzem, ziołami i czymś tam jeszcze w odpowiednich proporcjach. Na necie bezproblemowo znajdziecie przepisy gdzie jest napisane co, ile i czego jest potrzebne. Taki łosoś musi potem odstać w lodówce około dwa dni. Po tym czasie jest gotowy do szamania. Jest to dobry dodatek do różnych dań. Ja, jak już pisałem, dodaję go do sałatki warzywnej w sosie winegret. A taka sałatka to w moim przypadku trochę sałaty lodowej, pomidora, kukurydzy, słodkiej papryki, zielonych oliwek, ser feta i sos winegret. Wszystko przygotowane w bardzo precyzyjnych proporcjach "na oko" Do tego jeszcze jakieś pieczywko czosnkowe i jazda. Na kolację jak znalazł, bo stosunkowo lekkie.
Źródło: thecamels.org/forum/viewtopic.php?t=5873


Temat: Smaczne sałatki i surówki
Sałatka z tuńczyka


Składniki
2 puszki tunczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy
1/2 kg ogórków kiszonych
3 cebulki
majonez
Przygotowanie

Tuńczyka i kukurydzę dobrze odsączyć na sitku , ogóreczki i cebulkę pokroić w kostkę , wszystkie składniki wrzucić do miseczki .Posolic ,dodać pieprz ,można dosypać torszkęchilli jeśli ktoś lubi pikanntne jedzonko , na koniec dodać 3-4 lyżki majonezu ( w zależności od upodobań) i salatka gotowa , smacznego .


Sałatka z piersi kurczaka z zółtym serem


Składniki
1/2 kg piersi z kurczaka
40-50 dkg żółtego sera (najlepiej ostrego)
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
15 dkg rodzynek
majonez
Przygotowanie

Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na 10-15 min aż zmiękną.Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie , ostudzić pokroić w duża kostkę , ser zólty pokroić w kostkę , ananasa pociąć na kawałki , rodzynki i kukurydzę odsączyć , wszystko wrzucić do miseczki , dodać majonez , doprawić solą i piperzem .SMACZNEGO

Najlepsza pasta rybna


Składniki
40 dkg makreli wędzonej
1/2 kg twarogu
koncentrat pomidorowy
Przygotowanie
Makrelę obrać z ości , zmielić razem z twarogiem , dodać koncentrat pomidorowy ( w miare uznania ) , doprawić solą pieperzem i cukrem.Pasta przepyszna

Sałatka ziemniaczana z sosem pomidorowym


600 g ziemniaków
2 awokado
100 g pomidorów
główka sałaty

sos:
250 g pomidorów
4 łyżki oleju
3 łyżki octu winnego
szczypta cukru
pęczek zielonej pietruszki
sól, pieprz

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w plastry. Awokado przekroić, wydrążyć miąższ, pokroić w plastry. Pomidory pokroić w krążki. Sałatę podzielić na liście. Wszystkie składniki wymieszać. Przygotować sos. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, połączyć z olejem wymieszanym z octem i przyprawami. Polać sałatkę, posypać nacią.

Sałatka z krewetkami!!!!
http://img158.imageshack.us/img158/1756/krewetkizsa322atk261jajeczn261.jpg
Składniki:
4 odwłoki średnich krewetek
½ avocado
sok cytrynowy
cukinia marynowana
1 jajko
1 łyżka groszku konserwowanego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól, biały pieprz



Sposób przyrządzenia:
Krewetki rozmrozić jeśli są mrożone. Wypłukać, obsuszyć, jeśli są surowe ugotować w wodzie z solą (2minuty) Dojrzałe lecz nie miękkie avocado przekroić na dwie części, wyjąć pestkę i za pomocą łyżki delikatnie oddzielić miąższ od skóry, pokroić wzdłuż na plastry, skropić sokiem z cytryny aby nie czerniało. Groszek konserwowy wypłukać, odsączyć. Marynowaną cukinię pokroić w grubą kostkę. Jajko ugotować na pół miękko (3 minuty), obrać, podzielić na połowę. Majonez bardzo dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Na talerzu skomponować wszystkie składniki, lekko posolić i popieprzyć, polać majonezem.

Sałatka z tuńczyka z makaronem pene



200g tunczyk
1 ogorek zielony
4 pomidory
garsc czarnych oliwek
4 jajka
200g makaronu pene (ugotowany al dente)
cytryna, oregano ,bazylia


Ogorka skroic wplastry cienkie, wylozyc na nie makaron zmieszany z tunczykiem na srodek, wokolo polozyc pomidory pokrojeone w ósemki, miedzy pomidory polozyc jajka pokrojone rowniez w osemki rozlozyc oliwki na wierzch posypac oregano i bazylia. Przystroic cytryna i natka pietruszki. nakoncu zalac sosem( sos=odsaczony olej z tunczyka+sok z cytryny+cukier+sol+pieprz+czosnek wszytko wymieszac energicznie i chwile odczekac)

[b]Sałatka Grecka (4p)


1/2 głowki sałaty lodowej
4 pomidory
1 ogrek zielony
1/2paczki sera fety (ok 250 g)
oregano
czarne oliwki


Sałate pokroic w kostke (lub drobno podrzec) , pomidory w osemki ( 4x na pół), ogorek w plastry ,fete w kostke 1cm, oliwki na pół.sałate wyłozyc na nia ogorek , nastepnie pomidor ,serek feta, oliwki posypac oregano. Najlepiej podawac z sosem vinegret


Sos vinegrt

oliwa z oliwek
sok z cytryny
zabek czosnku
sol
pieprz


200 ml oliwy dodac sok z 1 cytryny i zabek zgniecionego czosnku sol i pieprz do smaku ( mozna dodac musztarde tez jest smaczne)

Źródło: nedds.pl/index.php?showtopic=13597


Temat: Kulinaria - jak to zrobić samemu ;)
Wnikliwiej się przyglądnełam tym przepisom i rozpierdalacze kubków smakowych są na pierwszym miejscu na liście "must try". ;-)

To co ja moge napisać hmm... Jak wiadomo studenci biedni są i ważne jest aby zjeść dużo i się najeść za małą kasę więc nie będzie tu takich cudów na kiju jak wyżej. ;-)

Coś zielonego do obiadu
- sałata lodowa (bo myć nie trzeba i nożem można pokroić)
- ocet balsamiczny (ja mam truskawkowy, gęsty jak syrop i bardzo go sobie chwalę)
- oliwa z oliwek (buchnięta współlokatorowi czyli nietucząca ;-))
- cukier
- czerwona cebula

Kroimy sałatę, cebulę w pióra (ważne żeby nie drobno) i wrzucamy do miski. Na całą główkę sałaty dajemy 4 łyżki octu i ok. 4 łyżki oliwy oraz łyżkę, może dwie cukru (zależy jak kto lubi tyle daje). Mieszamy dokładnie, czekamy z 10 minut niech się "przeżre" i gotowe.

A do tego "chińszczyzna" (ładnie to brzmi :-D)
- podwójna pierś z kurczaka
- warzywa do wyboru do koloru (ja daję paprykę, marchewkę, cukinię, cebulę, zieloną fasolkę etc. albo jak mi się nie chce to kupuję wór z mrożonką)
- curry, przyprawa 5 smaków, sos sojowy, pieprz
- ryż, makaron sojowy czy co kto tam lubi

Kroimy cebulę w pióra i wrzucamy na rozgrzany olej sypiemy na to dużo curry i mieszamy niech się trochę podsmaży. Potem wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy aż kurczak się zrobi biały (dla mnie taki jest wystarczający). W międzyczasie kroimy marchewkę w słupki, paprykę w paski, cukinię w kostkę, a fasolki nie kroimy i następnie wrzucamy na patelnię z kurczakiem (nawiasem mówiąc dobrze mieć dużą patelnię albo woka). Skrapiamy to wszystko dużą ilością sosu sojowego, dodajemy pieprz i pięć smaków (nie daję soli bo sos jest dość słony). To wszystko się smaży aż warzywa staną się miękkie i gotowe. :-) Jak mam w lodówce jakąś resztkę np. słodkiego sosu chilli albo jakiegoś takiego innego wariata w klimatach (np. imbirowy sos albo jakieś saszetki z teriyaki) to pod koniec smażenia wlewam do tego wszystkiego.
Ogólnie nie ma żadnych szczegółów dot. proporcji, należy zrobić tak żeby smakowało twórcy (i ewentualnie współzjadaczowi).

Wariacje z kurczakiem
Kurczak dobrą rzeczą jest bo tanią i szybką i na wiele sposobów łatwo go przyrządzić np.
- pierś z kurczaka, ser pleśniowy, jajko i bułka tarta na panierkę
Kurczaka kroimy w plastry jak na kolety, ser pleśniowy (najlepiej krążek) kroimy na plastry w poprzek (jak okrągły to mają wyjść kółka o :-P). Przyklejamy ser do kurczaka obtaczamy w jajku i w bułce potem na patelnię i smażymy, przewracać należy delikatnie żeby się nie odkleił ser.
- pierś z kurczaka, ciasto naleśnikowe (chyba nie będę pisać jak je zrobić)
Kurczaka kroimy w kawałki większe niż kostka a mniejsze niż w paski. :-D Solimy i wkładamy do ciasta (w którym może być dowolna kombinacja przypraw) a następnie łyżką kładziemy to na rozgrzany olej i smażymy. Wybornie smakuje polane słodkim sosem chilli.
Źródło: chlopichaosu.pl/viewtopic.php?t=67


Temat: Potrawy na chandrę
Brak słońca, chłód i deszcze. Krótki dzień i coraz dłuższa noc, a do tego obowiązkowy listopadowy katar. Wszystko razem sprawia, że nasz nastrój jesienią bywa nie najlepszy. Aby uniknąć w tym roku jesiennej chandry, spróbuj przez żołądek trafić do swojego serca i głowy. Wypróbuj potrawy na zbliżającą się nostalgię – dania na zmęczenie, przeziębienie, czy po prostu pochmurne dni.

Śniadanie na mocny start

Najlepiej poprawia samopoczucie w szary listopadowy poranek bajeczne śniadanie. Wiadomo, mało, kto ma o tej porze czas i ochotę by przyrządzać wyszukane potrawy. Oto, więc przepis na dobre i super proste śniadanko, które poprawia samopoczucie, koncentrację i doda sił mięśniom. Do miseczki wsyp musli (możesz zrobić je sama domowym sposobem). Są skarbcem najlepszych jakościowo węglowodanów, organizm przetwarza je na cukier, który potrafi błyskawicznie podnieść poziom energii. Aby był wysoki jak najdłużej, potrzeba białka, które znajduje się w mleku lub jogurcie. Gdy połączysz te produkty masz pewne trzy godziny świetnego samopoczucia. Dołóż jeszcze szklankę soku z pomarańczy, czyli witaminę C i ruszaj w jesienną słotę.

Cukier na energię

Pozwól sobie na odrobinę cukru, bo to główne paliwo dla duszy i ciała. Niekoniecznie jednak musisz stawiać na batony i ciastka z kremem. Organizm woli go pozyskiwać samodzielnie ze zbóż, warzyw i owoców. Postaw, zatem na sałatki owocowe, na przykład: Słoneczna 4 banany, puszka ananasa lub 1 świeży, 1 duża pomarańcza, pół szklanki wiórków kokosowych. Banany i pomarańczę pokrój w plasterki, ananasy w kostkę. Wymieszaj owoce i włóż do szklanej salaterki. Posyp wiórkami i wstaw na pół godziny do lodówki.

Solidna 2 torebki ryżu, 2 duże jabłka, 2 banany, duża garść śliwek - świeżych lub suszonych, sos: niepełna szklanka majonezu, łyżka bitej śmietany, szczypta przyprawy curry, łyżka octu owocowego, sól. Ugotuj i ostudź ryż, dodaj do niego pokrojone w grubą kostkę jabłka i śliwki oraz plasterki bananów. Połącz składniki sosu i wymieszaj z owocami i ryżem.

Kiełki na zdrowie

Raz na tydzień, w celu wzmocnienia układu odpornościowego, zrób sobie serową pastę albo zieloną sałatkę na gorąco. Ze względu na używane do ich przyrządzenia składniki, jedz te potrawy raczej wieczorami. PastaPół kostki białego sera, gęsta śmietana lub jogurt, pęczek szczypiorku, garść kiełków ze słonecznika, rozgnieciony i posiekany mały ząbek czosnku, sól, pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, pasta najlepiej smakuje z razowym chlebem. Sałatka na gorącoDuża garść rukoli lub świeżego szpinaku, pojemnik kiełków, łyżka oleju, szczypta soli, pieprzu i łyżka sezamu. Rukolę umyj, osusz i włóż do salaterki, na patelni rozgrzej olej i smaż kiełki przez ok. 5 minut, posól, popieprz. Gorącym olejem z kiełkami polej sałatę, posyp sezamem, wymieszaj delikatnie i od razu podawaj.

Tort na szczęście

Jeśli jesienne smutki odbierają ci ochotę do przygotowania pracowitego obiadu, zrób sobie błyskawiczny torcik warzywny z kuskusem, uważanym w świecie muzułmańskim za symbol szczęścia i bogactwa. 2 cebule, 5 dużych liści zielonej sałaty, np. lodowej, 2 pomidory, 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku, pół szklanki kuskusa, 4 łyżki oliwy, sól czosnkowa, pieprz. Kuskus zalej w salaterce wrzątkiem (woda powinna być na wysokości pół centymetra nad ziarnem) i przykryj na 5 minut. Potem zamieszaj i sprawdź czy jest już miękki (jeśli nie, dolej trochę wody i znów poczekaj 5 minut). Sałatę umyj, osusz, poszarp palcami na kawałki. Pomidory pokrój w ćwiartki, cebule w cieniutkie talarki i zalej je na 5 minut osolonym wrzątkiem. Z przypraw i oleju zrób sos. W salaterce układaj warstwami: sałatę, 2 łyżki kuskusa, cebulę, 2 łyżki kuskusa, pomidory, reszta kuskusa, szczypiorek. Wszystko polej sosem, nie mieszaj. Możesz udekorować torcik liśćmi świeżych ziół. Doskonałą propozycją jest także zapiekanka warzywna.

Czekolada na smutki

Bez czekolady jesienią ani rusz. Rozgrzeszenie dają nawet poważni naukowcy. Po pierwsze poprawia nastrój dzięki alkaloidom. Zawiera fenylotalminę – substancję, która pomaga się odprężyć i wyzwala pozytywne uczucia. Czekolada ma również działanie antydepresyjne i wpływa na ogólne wzmocnienie organizmu – jak znalazł na jesień. Krem czekoladowy 20 dag gorzkiej czekolady, pół szklanki mleka, 5 białek, 5 dag cukru pudru, 5 g żelatyny, 4 dag rodzynków. Mleko podgrzej i w gorącym rozpuść czekoladę, ostudź. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodający cukier. Żelatynę namocz w szklance zimnej wody, potem rozpuść wstawiając szklankę do gorącej kąpieli. Do piany dodaj rozpuszczoną czekoladę i żelatynę, ubijaj do pierwszych oznak krzepnięcia. Posyp rodzynkami i wstaw na godzinę do lodówki. Inne ciekawe czekoladowe wariacje to np. mus lub likier.

Rosół na rekonwalescencję

Znawcy tematu twierdzą, że to zupa magiczna. Potrafi błyskawicznie postawić na nogi, nawet po poważnej infekcji. Musi to być jednak rosół z kury, do tego gorący, by działał jak inhalator. Spróbuj, przepis jest prosty, pamiętaj jednak, że jedną z tajemnic rosołu jest długość gotowania. Zarezerwuj, co najmniej dwie godziny, zresztą, gdy na dworze wieje i pada, a w domu rozchodzą się rosołowe wonie od razu robi się cieplej na duszy. Taka kulinarna aromaterapia. ½ kury, 1 pęczek włoszczyzny, średnia cebula, sól, pieprz i ziele angielskie w ziarenkach, natka pietruszki, opcjonalnie ząbek czosnku. Mięso dokładnie umyj, włóż do zimnej wody i gotuj, gdy wywar zacznie wrzeć zbierz szumowiny i zmniejsz ogień by rosół pyrkotał. Dodaj przyprawy. Po godzinie włóż do rosołu oczyszczoną, dokładnie umytą włoszczyznę i przekrojoną na pół, podpieczoną na suchej patelni cebulę. Gotuj znów około godziny, cały czas na małym ogniu. Na pół godziny przed końcem gotowania możesz wrzucić do rosołu ząbek czosnku w łupince. Po ok. dwóch godzinach rosół jest gotowy.

Źródło: nedds.pl/index.php?showtopic=221011